Το Σωματείο Φωτογράφων & Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας παραβρέθηκε μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων του στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων (Π.Ο.Φ.) και συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία μέσω της οποία εκλέχτηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Φ.

Η Γραμματέας του Σωματείου Φωτογράφων & Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας, Ιωσηφίνα Σβανιά προέδρευσε των διαδικασιών του Συνεδρίου κατά το οποίο οι αντιπρόσωποι των σωματείων από όλη την Ελλάδα διατύπωσαν τις απόψεις τους για τα πεπραγμένα του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και το μέλλον της Π.Ο.Φ.

Στις ομιλίες τους οι αντιπρόσωποι του Σωματείου Φωτογράφων & Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας τόνισαν για ακόμα μία φορά την ανάγκη εκσυχρονισμού της Π.Ο.Φ. και της άμεσης βελτίωσης της λειτουργίας της ώστε να αποτελέσει ένα σύγχρονο όργανο της προάσπισης των δικαιωμάτων του επαγγελματία φωτογράφου και εικονολήπτη στη χώρα μας.

Μετά το πέρας των αρχιαιρεσιών Πρόεδρος της Π.Ο.Φ. ορίστηκε ο Πρόεδρος του Σωματείου Φωτογράφων & Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας, Ηρακλής Σολιόπουλος, ενώ στη θέση του Ειδικού Γραμματέα της Π.Ο.Φ. ορίστηκε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Φωτογράφων & Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας, Βάιος Βήτος.

Τα μέλη του Σωματείου Φωτογράφων & Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας θα ενημερωθούν αναλυτικά για το Συνέδριο στην επόμενη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, η οποία προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο του 2022.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Π.Ο.Φ.

Εκλογές Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων (Π.Ο.Φ)

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα οι εκλογές και το ετήσιο συνέδριο για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων. Με πιστή τήρηση των μέτρων διασποράς της COVID-19 εκπρόσωποι από συλλόγους όλης της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά έπειτα από 3 χρόνια.

Οι ομιλίες των αντιπροσώπων ήταν πολύ εποικοδομητικές για το μέλλον του κλάδου και με δέσμευση του νέου ΔΣ για νέες και άμεσες δράσεις.

Στο νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας εκλέχτηκαν πολλά νέα μέλη από όλη την Ελλάδα, με όρεξη για να πραγματοποιήσουν τις προτάσεις  που εξέφρασαν τα μέλη στο συνέδριο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους:

Πρόεδρος Ηρακλής Σολιόπουλος

Αντιπρόεδρος A’ Ανδρέας Ανδρεόπουλος

Αντιπρόεδρος Β’ Δημήτρης Κοντσίδης

Ταμίας Βάσω Οικονόμου

Γενικός Γραμματέας Σπύρος Διαμαντόπουλος

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Γραμματέας Βάιος Βήτος

Mέλος Κώστας Παπαϊωάννου

Mέλος  Ζήσης Κυριακίδης

Mέλος  Σταμάτης Καταπόδης

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων

*Στην φωτογραφία του άρθρου εκ των αριστερών: Γιώργος Σαλαγιάννης, Ιωσηφινά Σβανιά, Ηρακλής Σολιόπουλος, Βάιος Βήτος

Recommended Posts