Το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024, εμείς στο Σωματείο Επαγγελματιών Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Σωματείο Επαγγελματιών Εθνικού Πάρκου Λίμνης Κερκίνης, καλούμε κάθε φίλο της φύσης και ενθουσιώδη εθελοντή να μας συντροφεύσει σε μια εκδήλωση καθαρισμού με σημαντικό σκοπό.

Μαζί και υπό την καθοδήγηση του Φωτογράφου Φύσης και Άγριας Ζωής και μέλους μας, Βήτου Βάιου, θα συμβάλλουμε στην προστασία και διατήρηση της Λίμνης Κερκίνης, ενός από τους πλέον σημαντικούς υγροτόπους της χώρας μας, δείχνοντας πως η συλλογική μας δράση είναι απαραίτητη για την φροντίδα της φυσικής μας κληρονομιάς.

Η Λίμνη Κερκίνη, ένας πανέμορφος τόπος, προσφέρει καταφύγιο σε έναν πλούτο άγριας ζωής και πτηνών, πολλά από τα οποία είναι είδη υπό εξαφάνιση. Η διατήρηση της καθαρότητάς της είναι επιτακτική για την επιβίωση αυτών των ειδών και την ισορροπία του οικοσυστήματος.

Με την εθελοντική συμμετοχή σας, μπορείτε να κάνετε τη διαφορά. Αυτή η εκδήλωση αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία να συνεισφέρετε άμεσα στην προστασία του περιβάλλοντος και να ενισχύσετε τη συνείδηση για την ανάγκη διατήρησης της φύσης.

Πριν την έναρξη του καθαρισμού, θα πραγματοποιηθεί μια παρουσίαση στο Ξενοδοχείο Οικοπεριηγητής, από τον Βάιο, αποκαλύπτοντας την μοναδική σχέση μεταξύ φωτογραφίας φύσης και άγριας ζωής και των προσπαθειών διατήρησης. Θα εξερευνήσουμε τις ιστορίες πίσω από τις εικόνες, τις προκλήσεις της διατήρησης της άγριας ζωής, και την αξία της Λίμνης Κερκίνης ως προστατευόμενης περιοχής.

Καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξάρτητα από το αν είναι φωτογράφος ή απλά ένας λάτρης της φύσης, να συμμετέχει ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια. Μέσα από την εθελοντική σας δράση, μπορείτε να βοηθήσετε να διατηρήσουμε αυτό το πολύτιμο οικοσύστημα για τις επόμενες γενιές.

Ας ενωθούμε σε αυτήν την πρωτοβουλία για τη διαφύλαξη της φύσης, ενισχύοντας τη συνείδηση και τη δράση για το περιβάλλον. Σας περιμένουμε να γίνετε μέρος αυτής της σημαντικής προσπάθειας και να συνεισφέρετε με τον δικό σας τρόπο στην προστασία της Λίμνης Κερκίνης.

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

Έχετε την επιλογή να παρακολουθήσετε την ομιλία και στη συνέχεια να συμμετάσχετε στον καθαρισμό ή μπορείτε να επιλέξετε να συμμετάσχετε μόνο στον καθαρισμό. Αν προτιμάτε το δεύτερο, μπορείτε να προχωρήσετε κατευθείαν στη δεύτερη τοποθεσία, στο Μεγαλοχώρι.

Ομιλία: Φωτογραφία – Κινηματογράφηση Φύσης & Άγριας Ζωής & Προστασία του Περιβάλλοντος

  • Ημερομηνία: Σάββατο, 9 Μαρτίου 2024
  • Time: The presentation will start at 10:20 AM and is expected to conclude by 10:50 AM.
  • Τοποθεσία: Χωριό Κερκίνης, Ξενοδοχείο Οικοπεριηγητής

Καθαρισμός λίμνης

  • Τοποθεσία: Τρίγωνο, στην ανατολική όχθη της λίμνης Κερκίνης, κοντά στο Μεγαλοχώρι
  • Ώρα: Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11:20 π.μ. και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15:30 μ.μ.
  • Τι να φέρετε: Συνιστάται στους εθελοντές να φορούν άνετα ρούχα κατάλληλα για υπαίθριες δραστηριότητες, γερά παπούτσια, καπέλο και να φέρουν νερό, σνακ και αντηλιακή προστασία. Θα παρέχονται όλα τα απαραίτητα υλικά καθαρισμού και εξοπλισμός.

Πώς Να Συμμετάσχετε

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση καθαρισμού της λίμνης Κερκίνης μπορούν να εγγραφούν μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής φόρμας εγγραφής που μπορείτε να βρείτε εδώ. Καλωσορίζουμε άτομα κάθε ηλικίας και υπόβαθρου να συμμετάσχουν σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία, μόνο διάθεση για βοήθεια και πάθος για τη φύση.

Εάν δεν έχετε αυτοκίνητο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Απλώς εγγραφείτε και υποδείξτε στην παρεχόμενη ενότητα ότι είστε χωρίς όχημα και θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε τη μεταφορά σας.

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές εκ των προτέρων για τη συμμετοχή τους και προσβλέπουμε σε μια επιτυχημένη και αποτελεσματική ημέρα καθαρισμού. Οι προσπάθειές σας αποτελούν απόδειξη της δύναμης της κοινοτικής δράσης ενόψει των περιβαλλοντικών προκλήσεων. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά.

Recommended Posts