Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κ. Μακεδονίας

Και όμως, η Κυβέρνηση συνεχίζει να κοροϊδεύει τον επαγγελματία φωτογράφο, εξαφανίζοντας το φωτογραφείο της γειτονιάς για χάρη συμφερόντων που δεν αποκαλύπτει, ενώ προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια μας για το πρωτοφανές έγκλημα που συντελεί.

Αποκορύφωμα οι χθεσινές δηλώσεις του Γ.Γ. Δημοσίας Τάξης στην ΕΡΤNews, στις οποίες με οσκαρική ερμηνεία προέτρεψε τους πολίτες να βγαίνουν φωτογραφία για τη νέα αστυνομική ταυτότητα στους επαγγελματίες φωτογράφους, ενώ από την προηγούμενη Δευτέρα το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης έβαλε τους Αστυνομικούς Υπαλλήλους να βγάζουν φωτογραφία τους πολίτες στα αστυνομικά τμήματα, εισπράττοντας 10 ευρώ, με τη μορφή υποχρεωτικού παραβόλου για όλη τη διαδικασία (λήψη φωτογραφίας, έκδοση ταυτότητας). Μάλιστα ο ίδιος παραδέχτηκε ότι οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι δεν είναι Φωτογράφοι και ότι οι πολίτες θα έχουν ταχύτερη εξυπηρέτηση από ένα Επαγγελματία Φωτογράφο και θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα στην λήψη της φωτογραφίας τους.

Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη Κυβέρνηση κοροϊδεύει τον φωτογραφικό κλάδο.

Για παραπάνω από ένα χρόνο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων μαζί με τις Φωτογραφικές Ενώσεις βοήθησαν την Κυβέρνηση να θέσει σε λειτουργία την πλατφόρμα myPhoto, ώστε να ικανοποιήσει τους παράγοντες που ζητούσαν απόλυτη ασφάλεια στη λήψη και προσκόμιση των φωτογραφιών των πολιτών στην Ελληνική Αστυνομία, για έκδοση σημαντικών κρατικών εγγράφων όπως το διαβατήριο, το δίπλωμα και η αστυνομική ταυτότητα.

Και ενώ το myPhoto λειτούργησε κανονικά, με απόλυτη επιτυχία και αφότου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων εκπαίδευσε τους φωτογράφους στη χρήση της πλατφόρμας, επιτρέποντάς τους πολίτες να βγάζουν φωτογραφία για Δίπλωμα Οδήγησης και κάρτα ΑΜΕΑ και τον κρατικό μηχανισμό να είναι σίγουρος για την αυθεντικότητα και τις προδιαγραφές των φωτογραφιών που λάμβανε, η Κυβέρνηση αθέτησε τον προγραμματισμό αυτό και τη συμφωνία που είχε γίνει και επέλεξε να διαλύσει ένα ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο, αναθέτοντας καθήκοντα φωτογράφου στους αστυνομικούς υπαλλήλους.

Αυτή η Κυβέρνηση έδειξε με τον πιο προφανή τρόπο ότι δεν την ενδιαφέρει η επιβίωση του ελεύθερου επαγγελματία και της οικογενειακής επιχείρησης, του φωτογραφείου της γειτονιάς, αλλά η στήριξη άγνωστων επιχειρηματικών συμφερόντων που κρύβονται πίσω από μία Απόρρητη διαδικασία με πρόφαση την Εθνική Ασφάλεια.

Άραγε το myPhoto, το οποίο τη στιγμή που μιλάμε χρησιμοποιείται από τους φωτογράφους και την Ελληνική Αστυνομία για τις φωτογραφίες των πολιτών για τη νέα υπερ-ασφαλή αστυνομική ταυτότητα δεν είναι ασφαλές; Και αν είναι γιατί έπρεπε να γίνουν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι και Φωτογράφοι. Γιατί πρέπει να κλείσουν εκατοντάδες φωτογραφικές επιχειρήσεις και οικογένειες να αντιμετωπίσουν σημαντικό πρόβλημα ακόμα και επιβίωσης τους.

Κύριοι της Κυβέρνησης και κύριε Πρωθυπουργέ, είστε υπεύθυνοι για την κρίση στην οποία υποβάλλεται ο φωτογραφικός κλάδος και αυτό δεν θα το ξεχάσει κανένας μας.

Σταματήστε τώρα την καταστροφική πρακτική της λήψης φωτογραφιών στα αστυνομικά τμήματα και τηρήστε τα συμφωνηθέντα για χρήση του myPhoto. Σταματήστε να καταστρέφετε την ελληνική κοινωνία, κομμάτι κομμάτι.

Recommended Posts