Το Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κιλκίς, Κατερίνη, Χαλκιδική) συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων.

Απαιτούμε να αφαιρεθεί η τροποποίηση της Κ.Υ.Α. υπ. αριθμό 8200/0-297647/2018, η οποία προκαλεί μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον των φωτογράφων και σύμφωνα με την οποία η φωτογραφία για την έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας “δύναται να λαμβάνεται απευθείας από τις αρχές έκδοσης, η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μονοπώλησης της διαδικασίας φωτογράφισης”.

Η συγκεκριμένη τροποποίηση θα πλήξει ανεπανόρθωτα το φωτογραφείο της γειτονιάς, οδηγώντας στο κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων και στην ανέχεια πολλών οικογενειών που καθημερινά προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στον Έλληνα πολίτη.

Η συμμετοχή όλων των επαγγελματιών φωτογράφων, είτε είναι μέλη είτε δεν είναι μέλη του Σωματείου Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας, είναι ο μόνος τρόπος να γίνει κατανοητό στην Κυβέρνηση ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με το μέλλον 8.000 αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων στο φωτογραφικό κλάδο.

Σας καλούμε όλους σε κλείσιμο των φωτογραφείων, τη Δευτέρα 3 Απριλίου, από τις 11:00 μέχρι τις 15:00 και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00, στο Υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης), στο Διοικητήριο, Τ.Κ. 54123, Θεσσαλονίκη.

Recommended Posts