Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κ. Μακεδονίας

Το Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας καταγγέλλει την υπάρχουσα κυβέρνηση, η οποία κινείται με σκοπό να πλήξει τον επαγγελματία φωτογράφο και να οδηγήσει τις επιχειρήσεις μας σε κλείσιμο.

Μαζί με όλα τα Σωματεία Επαγγελματιών Φωτογράφων ανά την Ελλάδα και την Ένωση μας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων, καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις της υπάρχουσας κυβέρνησης που δημιουργούν συνθήκες για επιπλέον απώλειες εσόδων για τις φωτογραφικές επιχειρήσεις, οι οποίες όπως όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες σηκώνουν το βάρος της οικονομικής κρίσης στη χώρα εδώ και πολλά χρόνια.

Συνυπογράφουμε την καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων και καλούμε όλους τους φωτογράφους να συνταχτούν στον κοινό αγώνα για τα επαγγελματικά μας δικαιώματα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων καταγγέλλει την πρόθεση της υπάρχουσας κυβέρνησης να τοποθετήσει κάμερες εντός των αστυνομικών τμημάτων για τη λήψη φωτογραφιών ταυτότητας.

Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τη συγκεκριμένη πρακτική που θα οδηγήσει σε κλείσιμο εκατοντάδες φωτογραφικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και σε αδιέξοδο χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους.

Η λήψη των φωτογραφιών για τις ταυτότητες θα πρέπει να γίνεται από τους πολίτες ή τις φωτογραφικές επιχειρήσεις και όχι στα αστυνομικά τμήματα, επιβαρύνοντας τον κρατικό προϋπολογισμό με την αγορά ακριβού εξοπλισμού και λογισμικού (αγορά από την οποία θα επωφεληθούν κάποιοι λίγοι) και την προσθήκη επιπλέον φόρτου εργασίας σε δημόσιους υπαλλήλους που δεν έχουν τις γνώσεις και την εξειδίκευση για τη λήψη φωτογραφιών.

Οι επαγγελματίες φωτογράφοι για χρόνια τώρα εξυπηρετούν άψογα τον Έλληνα πολίτη στην έκδοση παντός τύπου φωτογραφιών για δημόσια έγγραφα, όχι μόνο μέσα στις επιχειρήσεις τους αλλά σε κέντρα υγείας και σπίτια συμπολιτών μας που για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Η παρούσα Κυβέρνηση έλαβε μία απόφαση, λίγο πριν τις εκλογές, τροποποιώντας αιφνιδιαστικά την Κ.Υ.Α. για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες, την οποία η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συντάξει αποδεχόμενη τα επιχειρήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων. Καλούμε όλους τους επαγγελματίες φωτογράφους να λάβουν υπόψη τους την πρόθεση της συγκεκριμένης κυβέρνησης και να ενισχύσουν τα τοπικά Σωματεία συμμετέχοντας μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα ανακοινωθούν.

Recommended Posts