Το 1ο Σεμινάριο του σωματείου μας στις 28 Μαρτίου σε συνεργασία με το θεσμό The ariston project στέφθηκε με επιτυχία.

Η απήχηση των μελών έδειξε πόσο σημαντική είναι η διοργάνωση σεμιναρίων. Στόχος του ήταν μυήσει τους παρευρισκομένους στις βασικές αρχές ορθής επιχειρηματικής πρακτικής στον κλάδο της φωτογραφίας αλλά και σε συγγενείς των Μέσων & των Τεχνών.Η σχέψη ήταν ο προβληματισμός των μελών πάνω στο καυτό θέμα της κοστολόγησης της υπηρεσίας τους.

Θεματολογία & Δομή παρουσίασης:
• Η μικρή επιχειρηματικότητα στον κόσμο και την Ελλάδα – τί δείχνουν οι έρευνες
• Γιατί ο αυτεπάγγελτος επιστήμονας, καλλιτέχνης και επαγγελματίας οφείλουν να δουν την επιχειρηματικότητα ως ένα επάγγελμα από μόνο του και τί σημαίνει αυτό στην πράξη
• Το πλαίσιο των επαγγελματικών, τεχνικών δεξιοτήτων και το πλαίσιο των επιχειρηματικών δεξιοτήτων
• Ο «χρυσός» κανόνας που συνδέει την αποτελεσματικότητα της δραστηριότητας του επαγγελματία με την βιωσιμότητα και την παραγωγικότητα της επιχείρησης. Πώς γίνεται το πραγματικό μάνατζμεντ των κέντρων κόστους και η διαχείριση των διαρροών με στόχο την εξυγίανση της επιχείρησης και του προϋπολογισμού της
• «Ανθρώπινο δυναμικό» – Υπάλληλοι και προμηθευτές και η βελτιστοποίηση της παραγωγικότητάς τους με μετρήσιμα μέσα
• Τεκμηρίωση, διαχείριση έργου και πνευματικά δικαιώματα – GDPR
• Μεθοδολογία κι εργαλεία διαχείρισης, ελέγχου και ανάπτυξης της μικρο-μικρής επιχείρησης.
• Το χρονολόγιο των δράσεων μιας υγιούς μικρο-μικρής επιχείρησης στο χώρο της φωτογραφίας κατά τη διάρκεια του έτους

Είναι από τις λίγες φορές που μέλη καλλιτεχνικού σωματείου εκτέθηκαν σε έννοιες και ‘λόγους’ επιχειρηματικότητας, σχεδιασμού επιχειρηματικού πλάνου και κέντρων κόστους. «Πόσο παραγωγικός-η είμαι, πόσο αξίζω, πως κοστολογώ την ώρα μου;» ήταν μερικά από τα ερωτήματα που τέθηκαν να απαντηθούν και να προβληματίσουν τους παρευρισκόμενους.
Ο Καλλιτέχνης επιχειρηματίας και η βιωσιμότητά του είναι κάτι που πρέπει άμεσα να εξασφαλίσει η υφιστάμενη και η νέα γενιά φωτογράφων και εικονοληπτών. «Καλλιτεχνικό ταλέντο και επιχειρηματική ικανότητα εκπαιδεύονται.» στήριξε ο κ. Στεργής στην ομιλία του και καθησύχασε τα μέλη.
Στο επόμενο έξυπνο σεμινάριο σύντομα. Στο τέλος του σεμιναρίου τα μέλη έλαβαν Πιστοποιητικό παρακολούθησης από τη βρετανική δεξαμενή τεχνογνωσίας The αriston Project Ltd.

Recommended Posts