Το Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας συνυπογράφει την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φωτογράφων εκφράζει την τεράστια οδύνη των Φωτογράφων για την τραγωδία του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Επιπλέον, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διασώστες, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για τις προσπάθειες τους να σώσουν και να περιθάλψουν τα θύματα.

Παράλληλα εκφράζουμε τον θυμό μας για την κατάσταση των ελληνικών σιδηροδρόμων και ζητούμε να ριχτεί άπλετο φως στα αίτια και να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι, σε οποιοδήποτε πόστο και αν βρίσκονται. Γιατί οι κυβερνήσεις και οι υπεύθυνοι αγνόησαν τις πολλαπλές καταγγελίες και απεργίες των Σωματείων των Εργαζόμενων στο σιδηροδρομικό δίκτυο, οι οποίοι προσπάθησαν να οδηγήσουν στη διόρθωση των τραγικών ελλείψεων και προβλημάτων στη λειτουργία των ελληνικών τραίνων; Ποιοι είναι υπεύθυνοι για αυτή την αδιαφορία;

Καλούμε τους επαγγελματίες φωτογράφους, μέλη των Συλλόγων σε όλη την Ελλάδα, να συμμετάσχουν στις εθελοντικές αιμοδοσίες που γίνονται στη χώρα, για τους τραυματίες αυτού του τραγικού συμβάντος.

Ευχόμαστε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ και ελπίζουμε η κατάσταση των σιδηροδρόμων να αλλάξει άμεσα και να διορθωθούν όσα οδήγησαν στον θάνατο τους συμπολίτες μας.

Recommended Posts