Το Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας και η Ένωση Φωτογράφων ΚεντροΔυτικής Μακεδονίας διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ένα τετραήμερο Workshop φωτογραφίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Από τις 7 μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου ο φωτογραφικός κόσμος εστίασε την προσοχή του στην μεγαλύτερη φετινή εγχώρια διοργάνωση με την φωτογραφία και την κινηματογράφιση στο επίκεντρο.

Μία διοργάνωση από φωτογράφους για φωτογράφους.

Στο 2nd Photography & Videography Workshop της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν εισηγητές παγκόσμιου βεληνεκούς, οι οποίοι ανέλαβαν να επιμορφώσουν τους 130 επαγγελματίες φωτογράφους που συμμετείχαν.

Παράλληλα οι μεγαλύτερες και πιο γνωστές εταιρείες του φωτογραφικού χώρου παραβρέθηκαν παρουσιάζοντας τα τελευταία τους προϊόντα και υπηρεσίες.

Η πρόσβαση στον εκθεσιακό χώρο ήταν ανοιχτή για όλους τους φωτογράφους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες και η προσέλευση ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Β.Ελλάδα σε αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Ευχαριστούμε θερμά της εταιρείες που υποστήριξαν την διοργάνωση: Art Point, Canon, Fujifilm, Nikon, Arx Photolab, My Albums, Olympus, Prolab, Reign Lab, Στάμος Α.Ε., BLACK POINT, Camera Lab, Digital Lab Service, Grandstel ΣΤΕΛΕΚΑΤΗΣ, Καμπαναος ΑΕΕ, Manios Cinet Tools, Photo Queen ΚΟΓΧΥΛΑΚΗΣ και Sigma.

Ευχαριστούμε τον Χορηγό Επικοινωνίας, το μεγαλύτερο ελληνικό site για την φωτογραφία και το Imaging, pttl.gr και τους συντελεστές της YouTube ζωντανής εκπομπής του, Angle of View, η οποία μεταδόθηκε Live από το ειδικό στούντιο που στήθηκε στον χώρο του Workshop και στην οποία μίλησαν οι διοργανωτές, εισηγητές και εκπρόσωποι των εταιρειών.

Επιπλέον ευχαριστούμε για την προβολή της εκδήλωσης τους τηλεοπτικούς σταθμούς TV100, Atlastv, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς AKOU 99.6, Αθηναικό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων 104.9, Zoo Radio 90.8 , Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5., τις εφημερίδες και τα περιοδικά Λαός Ημαθίας, Φωτογράφος Photo Business News.

Φέτος για πρώτη φορά διοργανώθηκε μεγάλος διαγωνισμός φωτογραφίας σε συνεργασία με τη σχολή ΙΕΚ ESP και σκοπό την στήριξη του ιδρύματος ΕΛΕΠΑΠ, καθώς ένα από τα έπαθλα δόθηκε στο Ίδρυμα ώστε ένα παιδί να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα σπουδάζοντας την “Τέχνη της Φωτογραφίας”.

Ευχαριστούμε την σχολή για την χορηγία των επάθλων του διαγωνισμού και τους καθηγητές της για την επιλογή των καλύτερων συμμετοχών.

Κατά τη διάρκεια του Workshop πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων (Π.Ο.Φ.) κατά την οποία πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Ομοσπονδίας.

Φυσικά ευχαριστούμε όλους τους φωτογράφους που συμμετείχαν σε αυτή την διοργάνωση ή επισκέφτηκαν τον εκθεσιακό χώρο.

Τέλος δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε ολόκληρη την οργανωτική ομάδα που με προσήλωση και ανιδιοτέλεια φρόντισε να πραγματοποιηθεί αυτή η διοργάνωση, μία διοργάνωση από φωτογράφους για φωτογράφους.

Recommended Posts