Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κ. Μακεδονίας

Στις 13 Σεπτεμβρίου κλείνουμε τα φωτογραφεία, απέχουμε από τη λήψη φωτογραφιών για κρατικά έγγραφα και προχωράμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια των σχεδίων της Κυβέρνησης που οδηγούν στο κλείσιμο των φωτογραφείων!

Το Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων καλεί τους φωτογράφους σε όλη τη χώρα, σε Πανελλαδική αποχή από τη λήψη φωτογραφιών για κρατικά έγγραφα με κλείσιμο των κατά τόπους φωτογραφείων και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, στις 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, στις 17:00.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει τα σχέδια της για να μετατρέψει τους αστυνομικούς υπαλλήλους σε φωτογράφους, αναθέτοντας τους την λήψη φωτογραφιών για τις νέες ταυτότητες,  στερώντας από τις φωτογραφικές επιχειρήσεις ένα μεγάλο μέρος των εσόδων τους, ενώ παράλληλα επιβάλλει παράβολο έκδοσης στους πολίτες, για μία διαδικασία που μέχρι σήμερα ήταν δωρεάν για τον πολίτη της χώρας.

Εδώ και πολύ καιρό, παρ όλες τις προσπάθειες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων αλλά και όλων των Ενώσεων των Φωτογράφων ξεχωριστά, η Κυβέρνηση εμπαίζει τους επαγγελματίες φωτογράφους αγνοώντας το μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης των επιχειρήσεων τους, το οποίο προέκυψε μετά την παραπάνω απόφαση της.

Σε συνεχείς κρούσεις και συναντήσεις των Συνδικαλιστών οργάνων με τους ανά διαστήματα υπευθύνους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και του γραφείου του ίδιου του Πρωθυπουργού, από τον Φεβρουάριο του 2023 και μετά, δεν έχει δοθεί καμία απάντηση για το πλήγμα στα έσοδα των φωτογραφικών επιχειρήσεων από αυτή την απόφαση, ενώ δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το με ποιες διαδικασίες αποκτήθηκε ο φωτογραφικός εξοπλισμός για τα αστυνομικά τμήματα, ούτε που θα διοχετεύονται τα χρήματα του παράβολου που θα εισπράττει το κράτος..

Καλούμε όλα τα μέλη του Σωματείου Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και όλους τους φωτογράφους ανά την Ελλάδα, είτε είναι μέλη Ενώσεων είτε όχι, να αντιδράσουν μαζικά στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να εξαφανίσει το Φωτογραφείο της Γειτονιάς!

Το Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας απαιτεί:

– να ανασταλεί η απόφαση λήψης των φωτογραφιών από τους Αστυνομικούς Υπαλλήλους στα Αστυνομικά Τμήματα ή από οποιοδήποτε άλλο κρατικό υπάλληλο σε οποιαδήποτε υπηρεσία
– να μην επιβληθεί παράβολο έκδοσης ταυτότητας
– να ενημερωθούμε με ποιες διαδικασίες και από που έγινε η προμήθεια του φωτογραφικού εξοπλισμού
– να αποκαλυφθεί που πηγαίνουν τα 10 ευρώ του παράβολου και ποια εταιρεία έχει αναλάβει το έργο έκδοσης των νέων ταυτοτήτων και με ποιες διαδικασίες.

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2023, στις 17:00, κλείνουμε τα καταστήματα μας και δεν βγάζουμε φωτογραφίες για κρατικά έγγραφα.

Συγκεντρωνόμαστε όλοι στην είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Λεωφόρος Στρατού με Αγγελάκη) και ενημερώνουμε τους πολίτες για τα απεχθή σχέδια της Κυβέρνησης.

Recommended Posts